Скільки пекти булочки з листкового тіста?
Бездрожжеве листкове тісто Так, невелика випічка вагою 70 – 100 г дбає близько 20 – 30 хвилин – спочатку (близько 10 хвилин) при температурі 210 – 250 градусів, та був при t° 180 – 190°. Великі вироби (від 200 г до 1 кг) пропікуються через 30 – 60 хв. при t ° 220 – 230 градусів.
Випікати вироби з листкового тіста рекомендується за температури не нижче 220 градусів. При надто низькій температурі жир може витопитися, і готова випічка буде сухою та малошаровою. А при занадто розігрітій духовці, понад 250 градусів, шарування можуть не пропікатися, швидко затвердіти і підгоріти.
Круасан (фр. croissant – "півмісяць") – невеликий борошняний кондитерський виріб, булочка у формі півмісяця (рогалика) з листкового тіста.