Чим небезпечний Прострочений сир?
М'які сири Тверді сири, такі, як гауда та чеддер, можна, можливо є і після закінчення терміну за умови, що вони зберігалися у холодильнику. Справа в тому, що цвілевим грибкам важко пробратися крізь тверду скоринку цих сирів. А ось м'які сири після закінчення терміну придатності моментально псуються.
Також зрозуміти, що сир зіпсувався допоможе обвітрена, темніша поверхня, наявність слизу. Про те, що продукт не можна вживати, вказує на неприємний і нехарактерний запах: кислий, гіркий, затхлий, підвалу або сирої землі. Будь-який відразливий «аромат» – привід утилізувати сир.
Як правило, чим твердіше сиртим довше він зберігається. Це пов'язано з тим, що в сухому середовищі бактерії не можуть рости так само швидко, як у вологій. Важливу роль у термінах зберігання сиру грає місце та умови його зберігання.