Скільки яєць на форму 24?
Розрахунок кількості інгредієнтів для приготування класичного бісквіта йде від одного яйця. На одне яйце необхідно взяти: – 30 г цукру, – 25 г борошна, – 6 г кукурудзяного крохмалю, – 0,5 чайної ложки ванільного цукру, – 1/2 чайної ложки розпушувача. На форму для випікання діаметром 18 см необхідно взяти 4 яйця.
На форму діаметром 24-28 см – 6 яєць, отже, на форму 26 см необхідно взяти 6 яєць.
Дуже важливо акуратно відокремити білки від жовтків, так щоб жовток не пошкодився і жодна його частина не потрапила до білків. Жовток – це по суті жир, а жир і меренга, ну ніяк не дружать. Тому, навіть крапелька жовтка, що потрапила до білків, призведе до того, що білки не зіб’ються.